Over ons

FLORIJN introduceerde in 2014 haar eerste horlogemodel. De gepassioneerde horlogeliefhebber Hans Heuvelman nam het initiatief. Zijn passie voor horloges komt voort uit het feit dat tijd één van de kostbaarste bezittingen op aarde is (en iedereen hier een chronisch tekort aan schijnt te hebben). Deze rijkdom verdient het om op een passende wijze en met mechanisch vernuft meegedragen te worden. Uw FLORIJN biedt deze mogelijkheid.

Na jaren horloges te hebben verzameld, bekeken, beoordeeld, gekocht en weer verkocht te hebben, werd het tijd om deze ervaring te vertalen naar een eigen horlogemerk.

De naam

De keuze voor de naam FLORIJN is gebaseerd op de Nederlandse herkomst. De eerste gulden (betekent gouden) werd FLORIJN genoemd, naar de Florentijnse lelie uit het wapen van de stad Florence, waar in 1252 de eerste belangrijke gouden munten in die tijd werd geslagen. Met FLORIJN willen wij daarom refereren aan al het goede wat Nederland heeft voortgebracht, zonder nationalistisch te worden. We denken hierbij aan de Nederlandse landschappen, prachtige gebouwen en architectuur (Berlage, Rietveld, Koolhaas), dijken en waterkeringen. Tradities van tolerantie, koopmanschap en gezelligheid. FLORIJN voelt zich in al deze omstandigheden thuis. En FLORIJN kijkt ook over grenzen heen, zoals Nederlanders altijd hebben gedaan. Als compagnon die met u mee op reis gaat, of het nu voor vakantie of zaken is.

Dutch Design

Als Nederlands merk hebben we ons laten inspireren door Dutch Design, iets waar we ook wereldwijd beroemd om zijn. In deze traditie wil FLORIJN een plekje innemen. Dutch Design wordt in algemene zin omschreven als ‘helder en krachtig’. Dit uit zich in heldere lijnen, zonder opsmuk en functioneel, maar niet simpel.  

Onze doelstelling is om een prettig, comfortabel, betaalbaar en betrouwbaar horloge te bieden, met een heldere tijds- en datumaflezing en die u in alle omstandigheden kunt dragen.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn kenmerken die terugkomen in materiaalgebruik (zoals roestvrij staal en saffierglas) en door het gebruik van mechanisch Seiko uurwerk (geen batterij). Door de 300 meter waterdichtheid blijft het horloge ook vrij van waterschade. Tevens zijn alle horloges uitvoerig gecontroleerd voordat deze bij u om de pols beland.

De prijs hebben we aantrekkelijk kunnen houden door onze lage kostenstructuur en directe contacten met fabrikanten en leveranciers.

Lees meer over de specifieke kenmerken van FLORIJN op de subpagina ‘Het Horloge’.

Logo

De Nederlandse ontwerper Henry Smaal  ontwierp ons logo. De vorm van het schild heeft de vorm van het wapenschild zoals hij op de eerste Nederlandse FLORIJN stond. Het beeldmerk is een zogenaamde ligatuur, een samentrekking van twee letters. Wij vinden dat een mooi typografisch fenomeen. Onze ligatuur is speciaal ontworpen voor FLORIJN en gebaseerd op het Nederlandse lettertype Scala (o.a. gebruikt bij PTT Post).

share

Powered by CouchCMS
Design & Code by Henry Smaal grafisch ontwerp