Florijn Horloges

FLORIJN Horloges heeft in 2014 haar eerste model gelanceerd. Graag vertellen we meer over de uitgangspunten, gebruikte materialen en verdere details van het horloge.


Dutch design

FLORIJN refereert aan het Nederlandse karakter. Het gehele horloge, van kast tot wijzerplaat, is typisch Dutch Design. Helder en krachtig dus. Dit uit zich concreet in:
- heldere lijnen
- geen opsmuk
- functioneel

Comfortabel en aansprekend

Naast het aansprekende design waren onze uitgangspunten tijdens de ontwerpfase ergonomisch draaggemak en een zorgeloos gebruik. Daarom zijn de horloges van FLORIJN:
- batterijloos
- krasbestendig
- waterdicht
- afleesbaar in het donker

Om bovenstaande zaken te realiseren, werken wij onder meer met de onderstaande materialen.

Roestvrij staal

De FLORIJN-horlogekast is van roestvrij staal. Roestvrij staal kenmerkt zich door het ongevoelig zijn voor invloeden van buitenaf, zoals water, zuurstof et cetera. Tevens is het dusdanig hard materiaal, waardoor het niet snel krast of beschadigd.

De zwarte uitvoering is roestvrij staal voorzien van zwarte DLC (diamond like coating).

Het dak van de Chrysler Building te New York werd bij de bouw eind jaren twintig van roestvrijstalen bekleding voorzien. Na bijna 90 jaar ziet het er nagenoeg (zonder verdere behandeling) hetzelfde uit.

Saffierglas

Saffierglas is sterk en zorgt voor een heldere kijk op de wijzers. Belangrijk voor een zorgeloos gebruik is dat saffierglas ook bij een intensief gebruik zeer krasbestendig is. 

Mechanisch uurwerk

De keuze voor een mechanisch uurwerk ligt voor de hand, want zo hoeft u nooit meer een batterij te vervangen.  In de FLORIJN zit een Seiko-uurwerk, omdat dit als bron en hart van een horloge bewezen betrouwbaar en robuust is. Daardoor beschikt de FLORIJN-drager altijd over een juiste tijdsaanduiding en datum. Door het dragen en de beweging van de pols wordt het uurwerk voorzien van "energie" en blijft het lopen. Met een gangreserve van zo’n 40 uur blijft het horloge ook doorlopen als u het een dag niet draagt.

Bezel

Ons FLORIJN-horloge herbergt een draairing (bezel) met uren en minuten aanduiding. Voor de reiziger of meer internationaal georiënteerde drager kan de bezel gedraaid worden, zodat een tweede tijd makkelijk af te lezen is. Hiermee kan men eenvoudig de tijd in een andere tijdszone aflezen. Tevens is de bezel voorzien van een minutenaanduiding voor nauwkeurige tijdsaanduiding per minuut.

Waterdicht tot 300 meter

Een FLORIJN is waterdicht tot 300 meter (30 ATM). U kunt dus naar hartenlust zwemmen en duiken met de horloges van FLORIJN. Wanneer u een horloge heeft waarop staat aangegeven dat deze waterdicht is, zonder dat er een diepte of druk bij is vermeld, is het slechts spatwaterdicht. Een horloge met een waterdichtheid tot 50 meter is in de realiteit niet geschikt om mee te zwemmen. Maar met een FLORIJN-horloge kunt u dus zorgeloos zwemmen, snorkelen, duiken et cetera. Meer info over waterdichtheid hier.

Om deze waterdichtheid tot 300 meter te garanderen, is wel een zekere kastdikte vereist. Maar ondanks de afmetingen van het horloge (breedte: 45 mm) heeft FLORIJN door de lugs-vorm en de kastlengte van 53 mm een comfortabel dragend horloge ontworpen. De dikte van het horloge is 14.1 mm. Al met al is FLORIJN een horloge dat gezien mag worden.

Lichtgevende verf Luminova

De wijzers en indexen zijn voorzien van lichtgevende verf (Luminova). De wijzers en/of de index hebben een fluorescerend laagje (Luminova verf) en lichten hierdoor in het donker op als het horloge daarvoor was blootgesteld aan een lichtbron.Hierdoor kunt u ook in het donker op uw horloge kijken en de tijd aflezen.

Horloge voor alle gelegenheden

Een FLORIJN kunt u zowel tijdens zakelijke gelegenheden dragen, als ook na werktijd in meer casual omstandigheden. Het horloge valt op, maar trekt niet alle aandacht tijdens een gesprek. De sierlijke uitstraling komt van pas op het werk, de toch ook sportieve uitstraling past tevens prima bij een casual outfit. Kortweg, een aangenaam professioneel horloge dus.

Door de afwerking van de horlogekast en de combinatie van het geborstelde en gepolijste staal van de draairing ontstaat een karaktervol horloge. Details zoals het FLORIJN-logo op de kroon, maken het geheel af. En wanneer u ons uurwerk ook nog eens draagt met een dikke leren band van zwart kwaliteitsleer, dan wordt het horloge naarmate het dragen alleen nog maar mooier!

share

Powered by CouchCMS
Design & Code by Henry Smaal grafisch ontwerp